|
HOME / nieuws / Straatbeelden: kinderen op speurtocht door de stadsjungle van Hoograven.

Straatbeelden: kinderen op speurtocht door de stadsjungle van Hoograven.

18-2-2015
 Omdat ze van het platteland naar de stad trekken, of uitgenodigd worden er te komen wonen door de mensenwereld. Al deze dieren vinden het fijn om veilige plekjes te hebben waar ze even kunnen slapen, baby’s kunnen krijgen, elkaar kunnen ontmoeten of samen eten.

In Hoograven is veel steen, auto’s, straten, huizen. Maar er zijn ook grote en kleine plekken waar deze dieren uitnodigd kunnen worden naartoe te komen. Tuinen, struiken, bomen, muren, plasjes, slootjes kortom op kleine dierenniveau is onze wijk een waar klein dierenwrijk. Kinderen uit de wijk Hoograven hebben deze plekken onderzocht en vastgelegd op video en in een krantje en ontwierpen voor deze dieren een stadsjungle met dierenhotels, een dierenhorecaroute en nog veel meer dierenplezier!

Stadsjungle Hoograven werkte vanuit speeltuin Rotsoord en is uitgevoerd door Youmedia en Architect Arda van Helsdingen. 

Kijk voor de video's bij: straatbeelden

|
blog comments powered by Disqus
Aanbod

Straatbeelden

Een zoektocht in de omgeving in verleden, heden en toekomst. Straatbeelden is een methode ontwikkeld door architectuurcentrum Aorta en Click F1 en combineert architectuur, cultureel erfgoed en media. Straatbeelden wordt ondersteund door:  creatiefvermogenutrecht.nl 
Aanbevolen