|
HOME / nieuws / MediaWise

MediaWise

1-12-2014
 De tijd in de instelling mag er niet toe leiden dat jongeren op een nog grotere achterstand komen te staan dan hun leeftijdsgenoten buiten de instelling. Daarom ontwikkelen Click F1 en Defence for Children MediaWiSe, een veilige en besloten website voor justitiële jeugdinrichtingen en jeugdzorgPlusinstellingen die per instelling op maat gemaakt kan worden. Met MediaWiSe worden jongeren geïnformeerd, leren en oefenen ze met verschillende tools en heeft de instelling een eigen info en inschrijfkanaal.
MediaWiSe is: leuk, leerzaam, vraaggericht, jongeren- en professionalvriendelijk, een groeimodel, en groeit steeds rijker door inbreng van overheid, beleidsmakers, uitvoerders en natuurlijk de jongeren zelf!

Elke instelling krijgt een besloten website. Binnen deze gesloten website kan met een gesloten digitaal communicatiesysteem gewerkt worden en kan digitale informatie gemaakt, bekeken en beluisterd worden. Op de site staan verschillende channels met verschillende functies:

1. My Channel: het channel waar de zelfgemaakte content van de jongeren op geplaatst wordt met veel foto’s, radio, teksten en video’s.
2. Inside out: het channel met interne mededelingen zoals schoolroosters en schoolgids, sportuitslagen, huishoudelijke mededelingen en een inschrijfmodule voor de jongeren naar de professional voor bijvoorbeeld bezoekersregelingen of vakantieactiviteiten.
3. Networkchannel: meer dan 100 artikelen over wonen, geld en werk, gezondheid, onderwijs, vrije tijd, rechten en plichten. Deze artikelen bevatten links naar andere relevante sites die ook weer beveiligd worden.
4. Smartchannel: dit channel is voor oefenprogramma’s, smartgames, presentatieprogramma’s, taal en rekenspelletjes.
5. Schoolchannel: dit is een apart channel gericht op “huiswerk of oefeningen” voortkomend uit onderwijs.
6. Een account voor elke individuele jongere elke jongere die de website gebruikt, krijgt een eigen profiel (niet voor andere jongeren zichtbaar, wel voor de professional). In dit eigen profiel kan de jongere al zijn werk opslaan en een portfolio, dagboek of logboek aanmaken. 
|
blog comments powered by Disqus
Aanbod

MediaWise

MediaWise is een educatieconcept voor jongeren in gesloten inrichtingen. Jongeren in justitiële jeugdinrichtingen en jeugdzorgPlusinstellingen hebben als geen ander de 21st Century Skills nodig om een basis voor hun toekomst en nieuwe kansen te creëren. De tijd in de instelling leidt ertoe dat jongeren op een nog grotere achterstand komen te staan dan hun leeftijdsgenoten buiten de instelling.