|
HOME / nieuws / Creatief vermogen Utrecht heeft de diamantslijper uitgebracht

Creatief vermogen Utrecht heeft de diamantslijper uitgebracht

9-12-2018
De negen stralen van de diamant van Creatief vermogen zijn uitgewerkt in kind doelen en reflectievragen. Voor elke straal en voor vier leeftijdsfases zijn kind doelengeformuleerd waarmee het kind zelf aan de slag kan. De handleiding en de reflectievragen helpen de leerkracht om dit door leerlingen gestuurde leerproces te begeleiden. De diamantslijper laat de opdrachten en werkvormen open. De leerkracht kan deze zelf ontwerpen of samen met de culturele partner ontwikkelen.

De diamantslijper versterkt het open karakter van de leerlijn creatief vermogen. Scholen kunnen bepalen hoe zij creatief vermogen bij hun leerlingen willen ontwikkelen: integraal bij alle vakken, gekoppeld aan thema’s of specifiek voor de kunstvakken. Ook de leerkracht wordt uitgenodigd om zijn eigen creatief vermogen in te zetten door opdrachten of werkvormen te ontwikkelen en creatief vermogend te coachen.Meer weten over de Diamantslijper?
Totstandkoming Diamantslijper
Waaruit bestaat de Diamantslijper
Hoe werkt de Diamantslijper

Bestellen
Prijs: €160,00 excl. BTW en excl. verzendkosten
Totaal: €205,15

Bestel de Diamantslijper

Workshop werken met de diamantslijper
Wil je met je team graag gaan werken met de Diamantslijper, maar wil je dit graag eerst in de praktijk ervaren. Geen probleem! Creatief vermogen Utrecht biedt een workshop aan om het werken met de diamantslijper te verduidelijken en samen te kijken hoe je dit in je school en in de klas kunt implementeren. Zodat het past bij jullie school.

Hoe:
In deze workshop maak je als leerling, via een korte theaterles, kennis met de kinddoelkaartjes van het leermiddel de Diamantslijper. Daarna gaan we vanuit je rol als leerkracht brainstormen hoe je dit in jouw lessen zou kunnen inzetten.

Wie:
Salomé Nobel is theaterdocent aan de HKU en lid van het kernteam van Creatief Vermogen Utrecht. Zij heeft de Diamantslijper ontwikkelt met behulp van leerkrachten uit het Netwerk CVU.

Voor meer informatie: salome.nobel@hku.nl
|
blog comments powered by Disqus
Aanbod

Straatbeelden

Een zoektocht in de omgeving in verleden, heden en toekomst. Straatbeelden is een methode ontwikkeld door architectuurcentrum Aorta en Click F1 en combineert architectuur, cultureel erfgoed en media. Straatbeelden wordt ondersteund door:  creatiefvermogenutrecht.nl 
Aanbevolen