|
HOME / Aanbod / Educatie op school / MED.LEF

MED.LEF

Zelf aan de slag vanuit creativiteit met een positieve invalshoek. Vanaf 2019 hebben we van het Fonds voor Cultuurparticipatie: subsidie gekregen om MED.LEF te ontwikkelen samen met Stichting PCOU/ Willibrord en De Maakruimte. MED.LEF is een samenwerking tussen cultuurmakers, digitale media-makers en onderwijsmakers die kennis en creativiteit verbinden.
De Cultuurmakers, dat wil zeggen de culturele instellingen, hebben met de leerkrachten lessen ontworpen vanuit het creatief proces. Dit doen ze aan de hand van mediatools en vaardigheden die verbonden worden met de algemene onderwijsdoelen, digitale media doelen en de uitgangspunten van SLO / Curriculum.nu.

Zo ontstaat er binnen de lessen ruimte voor 21st century skills en verbinding met relevante betekenisvolle onderwerpen en thema’s. De ontworpen lessen zijn met de leerlingen in de praktijk getest. De input van de leerlingen is daarna meegenomen en verwerkt. MED.LEF is een samenwerking tussen cultuurmakers, digitale media-makers en onderwijsmakers die hun kennis en creativiteit verbinden.

    MED.LEF verbindt de online en offline wereld aan elkaar, door een samenspel te zoeken tussen media-educatie en verschillende kunstdisciplines. Hierdoor ontstaat er een  creatief speelveld met op leerlingniveau interessante cross-overs.


Aanbod

Straatbeelden

Een zoektocht in de omgeving in verleden, heden en toekomst. Straatbeelden is een methode ontwikkeld door architectuurcentrum Aorta en Click F1 en combineert architectuur, cultureel erfgoed en media. Straatbeelden wordt ondersteund door:  creatiefvermogenutrecht.nl