|
HOME / Aanbod / Educatie op school / MED.LEF ons nieuwe media-kunstproject

MED.LEF ons nieuwe media-kunstproject

MED.LEF is een samenwerking tussen cultuurmakers, digitale media-makers en onderwijsmakers die hun kennis en creativiteit verbinden.

De Cultuurmakers, dat wil zeggen de culturele instellingen, gaan met de leerkrachten lessen ontwerpen vanuit het creatief proces. Dit doen ze aan de hand van mediatools en vaardigheden die verbonden worden met de algemene onderwijsdoelen, digitale media doelen en de uitgangspunten van SLO / Curriculum.nu. Zo ontstaat er binnen de lessen ruimte voor 21st century skills en verbinding met relevante betekenisvolle onderwerpen en thema’s. De ontworpen lessen worden met de leerlingen in de praktijk getest. De input van de leerlingen wordt daarna meegenomen en verwerkt. MED.LEF is een samenwerking tussen cultuurmakers, digitale media-makers en onderwijsmakers die hun kennis en creativiteit verbinden.


MED.LEF verbindt de online en offline wereld aan elkaar, door een samenspel te zoeken tussen media-educatie en verschillende kunstdisciplines. Hierdoor ontstaat er een creatief speelveld met op leerlingniveau interessante cross-overs.


Aanbod

Straatbeelden

Een zoektocht in de omgeving in verleden, heden en toekomst. Straatbeelden is een methode ontwikkeld door architectuurcentrum Aorta en Click F1 en combineert architectuur, cultureel erfgoed en media. Straatbeelden wordt ondersteund door:  creatiefvermogenutrecht.nl